دانش اموزانی که فعالیت بدنی دارند فواید سلامتی جسمی و روانی را کسب میکنند .تمرکز ، حافظه را بهبود می بخشد.
در مورد نقش ورزش در پیشرفت رشد ، سلامتی و آمادگی جسمانی کودکان و نوجوانان، تحقیقات متعددی انجام شده است. در این تحقیقات تأثیر ورزش را بر روی رشد و آمادگی جسمانی، همچنین نشاط دختران دانش آموز نشان دادند و مشخص گردید، دخترانی که ورزش می کنند دارای بدنی انعطاف پذیر و فعال هستند.
آمادگی جسمانی دانش آموزان یک امر بنیادی و اساسی است که سلامت و قدرت افراد اجتماعی را تضمین میکند. دانش آموزی که قدرت و کارایی لازم بدنی را دارد قادر است وظایف و کارهای روزانه خود را بدون احساس خستگی انجام دهد و توانایی لازم را برای گذراندن اوقات فراغت یا مقابله با پیشامدهای ناگهانی به دست آورد چنین فردی از بیماری و نارسایی ها و نواقص جسمی به دور خواهد ماند و استقامت، چابکی، انعطاف پذیری و سرعت از ویژگی های چنین دانشآموزی است.
کودکان و نوجوانان باید روزانه یک ساعت ورزش و فعالیت بدنی داشته باشند ، اما با نظام آموزشی تنها دو ساعت در هفته به ورزش اختصاص داده می شود .
که این بسیار کم است .همه دانش آموزان هم قادر نیستند که غیر از مدرسه به ورزش دیگری بپردازند.
ورزش صبحگاهی در شروع فعالیت آموزشی مدارس میتواند عامل مهمی در ایجاد نشاط و شادابی و تامین سلامت جسم و روح دانشآموزان باشد.
هر چند خیلی زمان زیادی را در بر نمیگیرد ولی بچه ها برای از خواب بیدارشدن و رفتن به مدرسه مشکلهای زیادی دارند. و همیشه کسل و بیحوصله وارد مدرسه میشوند . با حرکتهای ورزشی که فقط 15 دقیقه وقت دانش آموزان را میگیرد آنها سرحال راهی کلاس می شوند .
نرمش صبحگاهی به جهت اجرای آسان ،کم هزینه و فراگیر بودن ، از بهترین فعالیت هایی است که میتواند در جبران کمبود حرکتی دانش آموزان مؤثر بوده و ضمن کمک به برقراری نظم و انضباط اجتماعی، آموزش حرکات ورزش، رفع خواب آلودگی و خستگی، آماده سازی ذهن برای یادگیری، ترغیب دانش آموزان به فعالیت بدنی در منزل، باعث ایجاد محیطی شاد و با نشاط درمدرسه شود . نرمش صبحگاهی تنها فعالیتی است که به فضا ، امکانات ورزشی و نیروی انسانی متخصص نیاز ندارد و با کمترین سرمایه گذاری بیشترین عایدات را در راه شاداب سازی و ارتقاء سلامتی و تندرستی دانش آموزان بدنبال خواهد داشت .